Tuesday, May 17, 2011

KAU HOT SANGATLAH.

saper hot? aweks sexys? nak link! lol budak si mato keranjang!

Assalamualaikum...

semalam ade terbaca satu entri ni. woah, sebelum tu aku nak thanks kepada ain even kau tak kenal aku pun. kalau tak pasal blog kau tentang entri pompuan giler jahanam, tak mungkin aku dapat jumpa belog dia. sambung sambung...

cik intan kita ni kata dia tak suka pompuan pakai tudung urban. dia bagi pendapat dengan bahasa tersendiri lah. point die memanglah betul, pasal sanggul bonggol unta. tapikan, kau tak rasa agak agak agak melampau ke bila kau post entri camni? kau nak carik kesilapan, dosa orang lain tapi kau sendiri tak cermin diri kau tu dulu. tudung singkat? aku setuju. free hair? aku nak kau buat buat pasal hukum free hair pulak. tempek dan tak payahlah nak hitam-hitamkan gambar kau tu.

pasal tudung singkat tu, aku rasa at least hati diorang terbuka sket nak tutup aurat. cuma diorang tu jahil. manusia pun tak perfect kan? macam ko gak. tapi ko lagi teruk. cakap itu masuk telinga kanan keluar telinga kiri. tu pun aku tak taulah benda tu masuk ke tak.

aku bukan nak buthurt lah sama kau, tajuk pun carutan, kutukan. ye dak? aku bukannya bodoh nak main hantam sama kau. nak bebel sana memanjang kat sana pun wat ape? bukannya kau nak dengar. lagipun dah macam-macam ustaz dan ustazah berusaha bagi nasihat. tak cukup lagi tambahnya tazkirah dan ceramah siap post pat lima kali lagi. kasi up kan traffic kau jer.

"tak ada istilah yang pakai tudung macam ni lebih baik daripada yang tak pakai tudung, kerana dua-dua ialah sama iaitu TIDAK TUTUP AURAT"

Ok le tew...ko pakai tudung pun bukan tutup aurat, tapi tutup rambut. Welcome to the club...ko pakai pun kena laknat...sama jewwww...see you in hell.. yeah... --oh aku ckp camni sebab aku tau dah mesti ada yg nak ckp aku penghuni neraka nye...so aku ckp siap2 la kita jmpe di sana okek..
aik? bunyi macam dah tak sabar-sabar nak jadi penghuni neraka. ko jangan wei. aku cakap even orang gila pun kalo boleh nak cium bau syurga. sape yang tanak masuk syurgakan? ko sorang jelah. cik, buat mengucap. beristighfar bebanyak.

And yeah baby, ske ati aku la nak cakap pe pun..ni blog aku..aku nak kutuk korang, aku nye pasal lah. Nak wat entry pasal aku kat blog korang pun gua takde hal lah!
fuyyoh main lu-gua beb. brutal gila kau bro. kau ade? LOL

KAU, YANG TUKANG BACK-UP DIA.

dia: bukan bagi nasihat. kutuk. pastu main-main ngan hukum. orang bagi ceramah free, jual mahal. bangga. tak takut dengan azab. tu kau nak back-up? tu yang kau sokong?

pakai tudung separuh nampak dada: tutup aurat tapi nampak dada. jahil. bagi aku at least hati terbuka untuk tutup aurat daripada free hairlah kan.

even kawan aku yang freehair pun, perangai tak seteruk macam kau. aku tak kesahlah ko nak back-up dia pasal ko follower dia ke. private matter ke? so what? kau punya pasal gua tak kesah. kau baca balik apa yang dia tulis tu...

hmm...

nak femes pun agak ar doe. blogging cara berhemah. bukannya dengan mancari publisiti murahan. aku harap kau taubatlah. bukan tau buat. kau pun dah besar panjang, otak pun besar. perangai pun biar matang. baru orang respect kau. ni tak. tau cari masalah. kutuk sana sini. main-main pasal hukum. senang-senang dapat dosa free.

entri ni bukannya apa, cuma nak bagi kesedaran. kita seagama dengan dia tak salah nak bagi nasihat. manalah tahu suatu hari nanti hati dia lembut. kan kan kan? aku ni pun bukannya terer nak bermadah pujangga. dan aku bukannya perfect. tapi aku tetap behave and kelakuan aku masih terbatas.

p/s: aku rasa page kat facebook tu dah boleh delete. nampak macam kau nak aibkan dia. manalah tau kot-kot skang ni dia tengah melalak sakan kat dalam jamban. walaupun muka keras tetapi dalam hati tetap ada taman. who knows? :]

Assalamualaikum... *peace*

thank you! :D




16 comments:

Faana said...

salam
nice entry...
taw xpe pmpuan 2 bleh bangga nk msuk neraka,
Biase la tulis mnde xfikir pnjg.

Kongsi Gelak said...

@Faana hmm. betul. btw, dah follow blek.

Anonymous said...

betol jugak ape yg u ckp. lelaki yg skong minah tu sembang je lebih. sibok nak ckp psl aurat. alah. 'aurat' ko ngan awek ko tu,ade ko amek peduli?keslahan yg ko buat hr2 tu(pgang tgn) ade ko nmpak..?? sibok lak nk kutuk minah2 yg pka tudung belit2.. aurat tudung nampak sgt. tp 'aurat' perbuatan harian tu tak nampak lak.. boo lah same org yg bajet bagos tu..alah diorg skong pon mybe awek die tak pakai tudung kot. takpon kadang2 paka n kdg2 tak.. hahah. nk backup awek lah katekan. ha.. satu agy, andai lah ade awek cunnnn gileeeee tp pakai tudung belit2, n die nak kat ko.. kompemmmmmmm n cnfident lah ko nak jugak kat die kan.. aurat tudung tu sah2 ko tolak ketepi, hahahah... dh lah bajet bagussss,

Kongsi Gelak said...

@Anonymous diorang tu bajet bagus. cari dosa org lain. dosa sendiri tak pikir. yg backup to bodoh gak. org banyak dosa camtu ko nak backup? apa2 pun aku suka komen ko. HAHA.

Cik Ika said...

ohohoo.. psl die ni.. kte pna gak sound die.. hahah.. agk longkang mlut die 2.. xadab.. plajar u.. tp 2 la.. tah2 u umah je..

Anonymous said...

yup.. setuju dgn korg smua... i pn terkejut dgn cara dia yg xberada tu.. i like page yg suh ppuan tu insaf, yg lawak tu dia pn like page tu konon2 nk reveal herself la hahahaha.. its not menegur, tp mengutuk.. so manada kebaikan yg dia nk tunjuk??? yg menyokong tu sure sama2 bangang, mybe kurang didikan agama kot... pe2 pn kalo jumpa mari pakat langgar dgn steamroll biar dia tau mcm mana azabnya huhuhu...


me : nana aleeya =)

Anonymous said...

xberadab** sorry typo plak..

aenn rahmat said...

nice entry,stle..:)

yaya gani said...

Salam, Yeah I pun memang tak agree dengan cara that author of the blog vomitting suka-suka hati dia je. I free hair and most of my friends are wearing hijab, but I tak rasa pun diaorang annoying and diaorg tak pernah like pulaukan I just because I free hair. That girl eh, I rasa shes having mental issues, hehe. Anyways, kita kan saudara seislam, why not kita doakan dia ? semoga Allah lindungi hati dia and lembutkan hati dia untuk minta maaf and taubat, :) kita tak tahu mungkin there is something lost deep inside her...

yayagani@blogspot.com, peace ^,^

Kongsi Gelak said...

@Cik Ika, dia mengaku dia bakal doktor. gosh! hilang hotak ape minah lintah tu? har har har.

@Anonymous aka nana aleeya, betul tu betul. thumbs up! :D

@aenn rahmat, style... ngeh ngeh ngeh...

@yaya gani, yup. yang free hair pun seratus kali ganda lagi bek dari dia. apa2 pun kita doakan semoga dia mendapat hidayah dari Allah S.W.T. :)

p/s: kalau ade butang like nak aje aku like komen korang. XD

yaya gani said...

InsyaAllah, Aminn. :)

Cik Ika said...

seriusly?? doc ap? doc pkar skit jiwa ke? haha..xke mne la die 2 law prngai cm 2.. nk bg org b'pkaian tdung ni insaf, advce la bek2.. die pn pkai tdung cm 2.. adey...

Anonymous said...

haha. aku dh pasan lame dh minah tu. die tu kan bajet BERFIKIRAN JAUH, BAJET ADE ILMU PENGETAHUAN , n bajet MATANG. weeehhh. ckp kt blog yg pnh jd cikgu tuisyen lah. kerja kat firm legal lah. adusss. haha. ciri2 org jahil adelah menunjuk2.. kesian die kn. nk sgt ilmu penuh didada. tp ape yg org nmpak, kebuduhan die je pon.sgt kesian. n persoalan aku, knp die nak bangga sgt ek? aku dpt masuk u awam pon tak macam dieeee.. haha. agknye kalu die dpt masuk u luar negara kompem lah masuk paper. cari wartawan mtk tulis psl die. HaHA. u lam negara sendiri pon dh cukup hangen. kesian,.

Nur fazilah mustapha said...

Haha. biarkan je perempuan mcm tu. that girl supposely kena ramai2 pulaukan dia. buat taktahu jela. Allah maha mengetahui :)

Nway, just follow ya! :D

Nur Amira Radhiah said...

tak takut neraka tu yg pelik..

amie said...

hello owner ;)

pe yang u cakap ni mmg 100 i setuju ,
yelah kowd ye pown nak nasihat org , kite kena tengok diri kita dulu . kite takkkan pernah perfect .

mmg lah kite bebas nak cakap pe je tapi kite kena la ingat , msty de limit . dye dah buad org pikir dye pown setaraf dgn org yg dye kutuk .

neraka syurga jgn buad main2 . kite sendiri taktau cmne keadaan kat sane . same same lah kite insaf . amin ;)